Hoe Zandsculpturen Bouwen?

Op deze pagina leggen we u graag uit hoe zandsculpturen bouwen werkt. U vindt hieronder de meest voorkomende vragen.

Hoe bouw je een zandsculptuur? Zandsculpturen bouwen op het strand!

Om een zandsculptuur te bouwen heb je om te beginnen een stevig blok zand nodig. Het zandsculptuur wordt daarna uit het zandblok te voorschijn getoverd door langzaam het overtollige zand te verwijderen. Het is goed te vergelijken met een steenhouwer die stukken van een grotere steen wegbeiteld, om tenslotte een kleinere sculptuur over te houden. Zandsculpturen maken wordt altijd in groepen gedaan, varierend van 4 tot 10 deelnemers per groep.

Voor het maken van zandsculpturen is het dus eerst een kwestie van scheppen, mengen, stampen om het zandblok op te zetten. Nadat elke groep een zandblok heeft gemaakt, is het moment aangebroken om wat subtieler aan de slag te gaan en een dosis creativiteit toe te voegen. Met troffels en fijner gereedschap wordt het overtollige zand langzaam maar zeker verwijderd en krijgt het zandsculptuur geleidelijk zijn gewenste vorm.

Wat kun je zoal bouwen met zand?

Van alles! Een veel gekozen thema zijn dierfiguren, maar zandsculpturen maken leent zich ook prima om een thema of een specifieke opdracht mee vorm te geven. Voorafgaand aan de bijeenkomst gaan besprerken we graag voor uw gezelschap een inspirende opdracht zou kunnen zijn. Met een aansprekend thema ontstaat er snel veel enthousiasme en inspiratie binnen uw gezelschap en kunt u met elkaar terugkijken op een boeiende ervaring.

Is zandsculpturen maken voor iedereen geschikt?

Zandsculpturen bouwen is voor iedereen

Iedereen die geen al te zware fysieke afwijkingen heeft kan meedoen met zandsculpturen maken. Er zijn zoveel verschillende rollen in het proces dat iedereen daarin zijn plek wel vindt.

De noeste werkers zullen zich helemaal uitleven bij opbouwen van het zandblok. Creatievelingen kunnen naar hartelust brainstormen over de vormgeving van het zandsculptuur. De perfectionisten in het gezelschap zullen zich graag bezighouden met de fijne details en een sublieme afwerking verzorgen, terwijl nog weer anderen zorgen voor de grote lijn en de communicatie binnen het team. Elke deelnemer verzeilt als vanzelf in de rol die hem of haar op het lijf is geschreven en dat maakt zandsculpturen maken zo leuk!

Hoe gaat het verder?

Bij een sessie zandsculpturen maken beginnen we uiteraard met een enthousiast welkom om direct kort maar duidelijk uit te leggen hoe het zandblok kan worden opgebouwd. Daarnaats geven we alvast de opdracht of het bouwthema mee er meteen kan worden gebrainstorm over het ontwerp van de zandsculptuur.

Gedurende de activiteit helpen we bouwers met tips en suggestie om tot een maximaal resultaat te komen, zonder daarbij het natuurlijke groepsproces al te veel te verstoren. Zijn alle zandsculpturen gereed, dan vragen we als afsluiting aan elke groep om hun zandsculptuur kort toe te lichten zodat iedereen elkaars werk heeft gezien en begrepen. Een leuke afsluiting van een inspirerende activiteit.

Water halen voor het bouwen van zandsculpturen

Deze website gaat over zandsculpturen. Het maken van zandsculpturen is erg leuk als teambuilding.
Vele bedrijven bouwden reeds een zandsculptuur met ons, op diverse locaties in heel Nederland.

Copyright 2018